10 tips & weetjes over gellak 

Gellak iedere vrouw kent het ondertussen wel, een lak die door middel van uv/led lamp 2 tot 4 weken op de nagels blijft zitten dus super handig, helemaal als je er verzorgt uit wilt zien. 

Maar is gellak nou wel of niet goed voor de nagels?? Soms krijg ik wel eens te horen mijn nagels worden er zo dun van maar hoe komt dat nou? Dat kan aan veel factoren liggen, let daarom altijd goed op de volgend 10 punten en jij haalt het optimale uit je gellak. 

1: PULKEN: de nachtmerrie van iedere nagelstylist… Dont do That! Pulken is echt funest voor de nagels dames! Bij ieder stukje gellak dat je er vanaf pulkt gaat er een opper laagje van je nagels mee, resultaat na een paar gellak behandelingen dunne nagels! 

2: Schuurt ze de natuurlijke nagel helemaal op dan zit je fout een echte nagelstyliste voert een optimale Prep behandeling uit zodat de gellak goed hecht aan de nagels. 

3: Hoe word de gellak verwijdert  met de frees (zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen) met de vijl of word de gellak er netjes afgeweekt dmv nailwraps? Laat je gellak er altijd afweken. 

4: Werkt de nagelstyliste met een door de EU goedgekeurd merk of labelloos merk? Laat altijd je nagels doen met een door de EU goed gekeurd merk dit om problemen door chemische stoffen aan de nagels te voorkomen. 

5: gellak verwijderen? Ga niet zelf zitten pulken totdat de gellak er eindelijk af is en jij met gevoelige nagels blijft zitten waar je helemaal niet blij mee bent, ga even langs de salon en laat je gellak op de proffesionele wijze verwijderen , geen schade aan de nagels en je geniet ook nog even van een kleine manicure.. 

6:  Heb je dunne nagels van jezelf gebuik dan eerst een seal & protect bij de meeste nagelstudios is dit product wel aanwezig en voed ook nog eens de nagel! 

7: Verzorging, uiterst belangrijk verzorg je nagels en handen altijd goed, smeer de nagelriemen in met een goede nagelriemolie, want gezonde nagelriemen betekend gezonde nagels 

8: Stoot randjes, ja daar hebben we allemaal wel eens last van, maar geen nood vijl de nagel even netjes bij en lak deze af met een transparante lak en je bent weer ready to go. 

9:   Tegenwoordig worden er ook nagellakken verkocht die dezelfde kleur als de gellak heeft, helemaal top want als je geen tijd hebt om je nagels bij te laten werken, dan lak je zelf even de uitgroei bij. 

10: wil het optimale uit gellak halen, laat je nagels dan om de 3 a 4 weken behandelen, zo krijg je geen drang om te gaan pulken breken de nagels minder snel en krijg je mooie stevige nagels. 

 Dus is gellak nou slecht voor de nagels; mijn antwoord en ervaringen binnen de salon zegt nee, gellak is niet slecht voor nagels mits je er goed mee om gaat en naar een proffesionele nagelstyliste gaat die weet wat ze doet. Uit mijn ervaring is zelfs gebleken dat je je nagels zelfs mooi lang kunt laten groeien, als je het goed en netjes bij houd, omdat gellak toch net even dat extra beetje versteviging bied! 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s